Josh Malerman: Madarak a dobozban

Nagyon kíváncsi voltam erre a könyvre, amint először megláttam. :)
Fülszöveg:

Ezzel ​​a robbanásszerű sikereket arató könyvvel indítjuk el új könyvsorozatunkat, amely Fumax Thriller néven fut majd. A Bird Box tavaly jelent meg, már több mint 15 országban eladták a kiadási jogait, a filmjogok is egyből elkeltek, és az elkészült forgatókönyv meg is nyerte az olyan forgatókönyvek számára kitalált díjat 2014-ben, amelyikből még nem készült film. Nemrég jelölték a patinás Bram Stoker-díjra, aminek megnyerésére nagyon jelentős esélye van.
TARTALOM
Valami rémisztő dolog garázdálkodik odakint, amire nem szabad ránézni. Egyetlen pillantás elég ahhoz, hogy az ember őrült, kegyetlen gyilkossá váljon. Senki sem tudja, mi az, és honnan jött.
A szörnyűséges hírek egyre gyakoribbá válnak. Majd a tévé elsötétül, a rádió elhallgat, és az internet is összeomlik. A telefonok elnémulnak. Az ablakon pedig nem lehet kinézni többé.
Mára csak maréknyi túlélő maradt, köztük Malorie két gyermekével, akiket az egyetlen lehetséges módon nevel: a négy fal között. A folyóparti, elhagyatott ház ajtaja zárva, a függönyök behúzva, az ablakokra matracok szögelve.
Egyetlen esélyük, hogy elmenekülnek egy másik helyre, ahol talán biztonságban lehetnek. De az előttük álló út elrettentő: harminc kilométer a folyón, egy evezős csónakban bekötött szemmel! Csak Malorie találékonyságára és a gyerekek éles hallására támaszkodhatnak. Egyetlen rossz döntés is végzetessé válhat. És valami követi őket. De vajon ember, állat vagy szörnyeteg?
Josh Malerman lélegzetelállító debütálása egy letehetetlen, rémisztő és lebilincselő panoráma egy sarkaiból kifordult világról.
Eredeti megjelenés éve: 2014

Véleményem:

>

*
Beszerzés ideje: 2015. december 26.
2016. január 5., 21:18 - 2016. január 7. 23:23
 Fumax, Budapest, 2015
262 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155514203 · FordítottaRusznyák Csaba
>

*

Először is a borító: egyszerűen fantasztikus! Nagyon ötletes, hogy ki van vágva a közepe és az első oldalon lévő madarakat láthatjuk.
Én úgy látom, nagyon megosztó lett ez a könyv. Vagy teljesen magával ragad, vagy zavarni fog néhány dolog.
Nem szeretném leírni miről is szól, csak a saját véleményem, érzéseim osztom meg. 
Azt kaptam, amit minden könyvnél szeretnék érezni… hogy letehetetlen ( csak még egy fejezet, csak még egy…), hogy befészkeli magát a gondolataim közé (még akkor is, ha épp nem olvasom), hogy ne irritáljanak a szereplők, akár jók vagy rosszak. Át tudjam érezni, ami velük történik.
Én ezt kaptam ettől a könyvtől. Az első mondattól kezdve fogva tartott, végig izgultam és néha, 1-1 jelenetnél bizony féltem is együtt a szereplőkkel. 
Olyan volt, mint egy nagy lélegzetvétel, legszívesebben le se tettem volna. Csak elkezdtem olvasni és teljesen belemerültem. Nem éreztem, hogy olvasok, nem néztem, hogy még hány oldal van vissza… semmit… csak pörgött a fejemben a saját magam által elképzelt „film”. 
Vannak megválaszolatlan kérdések, de ez az első könyv, ahol nem zavar, sőt! Imádom ezt a rejtélyt, amit az író meghagyott nekem. Így még érdekesebb, félelemkeltőbb, mintha minden kiderült volna. 
Imádtam az első szótól az utolsóig! Új kedvencet avattam.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése