Böszörményi Gyula: Beretva és tőr

Amikor olvastam erről a kisregényről, nagyon izgatott lettem. Nagyon vártam a megjelenését.

Fülszöveg:

1900 ​​verőfényes őszén Budapest székesfővárosa a mesés Perzsia uralkodóját látja vendégül. Muzaffer ed-din Qajar egész udvartartásával utazgat Európában, két marokkal szórva a pénzt és a kitüntetéseket. A magyar fővárosban négy kellemes napot szándékozik tölteni, amiről a sajtó részletesen be is számol, ám még a szemfüles firkászok sem találnak magyarázatot néhány érthetetlen történésre.
Vajon a perzsa uralkodó Budapestre érkezvén miért azt tartja a legsürgetőbbnek, hogy fehérneműt vásároljon? Mi oka lemondani első napján szinte minden programját, és elzárkózni attól, hogy az ország legfőbb méltóságaival találkozzék? Rudnay Béla rendőrfőkapitány vajon miért zárja le légmentesen a Hungária nagyszállót, ahol a sah és kísérete lakik, és mi lehet a magyarázata annak, hogy a személyzet kísértetjárásról pusmog?
Mikor Vámbéry Ármin, a híres Kelet-kutató és Ambrózy Richárd báró is a szállodába siet, már mindenki sejtheti, hogy a háttérben sötét erők munkálkodnak – pedig Hangay Mili kisasszony még csak eztán érkezik!
Egy újabb, megtörtént eseményeken alapuló Ambrózy-ügy, ami A Rudnay-gyilkosságok-ban épp csak említésre került, ám most végre elmeséltetik!
Eredeti megjelenés éve: 2016

Véleményem:

2016. szeptember 11., 12:09 - 2016. szeptember 11., 14:05
>
*
2016. június 29., 14:50 - 2106. június 30. 00:37
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
88 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997949
>
*
Jaj, ez nekem annyira jól esett! Már nagyon hiányzott ez a sorozat! 
Pár mondat után, máris vissza tudtam zökkeni a történetbe.
Bár nem ért minden meglepetésként, így is kaptam meglepő csavarokat. Zseniális volt a bajuszos szál. Még ebbe a 88 oldalba is sikerült az Írónak egy kerek, jól kidolgozott és érdekes történetet írni. 
Bár ez csak egy kis szösszenet, mégis sok kutatómunkát jelenthetett, ahogy a sorozat többi része is. 
Nagyon tetszett! Nagyon szeretnék még ilyen történeteket olvasni! *.*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Második olvasásra is nagyon tetszett. Imádom ezt a hangulatot és a csavaros nyomozást benne. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése