Sabi Hegymegi: Lépésről lépésre a csúcsra

Hamar felkeltette az érdeklődésemet ez a könyv és örülök, hogy elolvashattam. :)


Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 160
ISBN: 9786155596667


Fülszöveg:

Úgy ​​érzed, a sors ennél többet szánt neked? Meg tudsz küzdeni azért, ami neked jár? 

Többre vagy képes, mint ahogy gondolnád! 
Ez a könyv abban segít, hogy kihozd az életedből a maximumot, és felfedezd a benned rejlő, egyelőre ismeretlen képességeket. Olvasásakor nemcsak egy halom értékes információt kapsz, hanem egy virtuális szemüveget is, melyen keresztül te is látni fogod: az élet igazi csoda. 
Az élet egy fantasztikus utazás, melynek során az egyik pillanatban még úgy érzed, fékezhetetlenül csúszol lefelé a lejtőn, a másik pillanatban azonban az univerzum végtelen ereje a csúcsra tol. 
Vajon valóban képesek vagyunk befolyásolni a sorsunkat? 
A szerző választ ad arra, ő hogyan építette fel tudatosan az életét, és hogyan valósította meg elképzeléseit lépésről lépésre. 
Sabi Hegymegi megjárta a pokol bugyrait, találkozott a teljes kilátástalansággal, de önerőből, tudatos munkával és a szerettei segítségével most mégis elégedett és eredményes emberként élhet. 
Saját példáján keresztül, gyakorlatias tanácsaival segít, hogy túllépj a félelmeiden, és végre el tudd érni a céljaidat.


Véleményem:

Beszerzéd ideje: 2017. január 12
2017. január 16., 17:30 → 2017. január 17., 22:02
Álomgyár, 2016
160 oldal · ISBN: 9786155596667


Amikor megérkezett ez a könyv, a főnököm le is csapott rá és mindjárt lapozgatni kezdte. :D

Szép, keménytáblás kiadás. Kis, könnyen hordozható könyvecske, ami alkalmas arra, hogy maguknál tartsuk, amennyiben folyamatosan szeretnénk követni a könyvben lévő utasításokat. 

Nem egészen erre számítottam, úgy gondoltam kicsit a munkahelyi sikerek felé fog a kötet vezérelni, de inkább általánosságban próbál rávezetni arra, hogy hogyan változzunk meg a sikerek elérésének érdekében. Mert az első lépés a pozitív gondolkodás, igenis meg tudom csinálni!

A könyv első felében megismerhetjük a szerző múltját, hogy megértsük, milyen mélyről sikerült végül a siker felé indulnia és elérnie a kitűzött céljait. Mert bizony, elég mélyre süllyedt. Depresszió, életunt, öngyilkosság gondolta.... végül még is csak sikerült kilábalnia ebből az állapotból és ennek apropóján, megírta ezt a könyvecskét. Az író ezen kívül tréningeket is tart a témában, ez lett a kitűzött célja és bárhonnan is indult, elérte, amit megálmodott.



"Mindig az első lépést a legnehezebb megtenni. Mindenben."



Van egyfajta pozitív hangulata a könyv második felének, ami ráragad az olvasóra és gondolom ez a célja, hogy felrázza a mélabús, életunt embereket kicsit, de még nekem is jól esett olvasni a sorokat, pedig nem vagyok negatív személyiség. Folyamatosan bíztat az író, hogy terelgessen bennünket.


"Bízz magadban, és tudd, hogy a legnagyobb bosszú, drága barátom, a masszív siker."


Nem árul semmi csodaszert a könyv, nem oldja meg senki helyett a problémákat, talán kimondottan újat sem mond mindenkinek, az alapvető gondolkodásmódon igyekszik változtatni, mert minden fejben dől el. Klissének hangzik? Pedig bizony igaz. Sokat számít, hogyan állunk 1-1 problémához, egyáltalán az élethez. Ha mindenben csak a problémát látjuk, hogy lehetnénk boldogok? Ha úgy állunk neki egy feladatnak, hogy úgy sem sikerül, akkor megoldódik?
Bizonyos részeknél, nekem kicsit a vonzás törvényére emlékeztetett, csak másként megfogalmazva. Mindenki döntse el maga, hogy hisz-e benne vagy sem. :) Egy biztos, a változáshoz hit kell, hit magadban és abban, hogy el tudod érni, amit szeretnél.


"Az életben vagy eredményeid vannak, vagy kifogásaid. 
A kettő együtt nem megy."



"Néha kell valaki, aki hisz bennünk, mielőtt mi elkezdenénk hinni önmagunkban. 
Kell valaki, aki azt mondja: Én hiszek benned, én hiszek."


Megtalálhatóak feladatok is a könyvben, ami segítséget nyújthat a fejlődésben. Ezeket kifejtve, majd pontokba szedve is elolvashatjuk. Nekem ugyan nincs szükségem gyökeres változásra, így ezzel kapcsolatban nem tudok tapasztalatokat írni, de érdekes volt és lehet, hogy kipróbálok majd 1-2 lépést belőle.

Nem kimondottan nekem szól a könyv, de érdemes volt elolvasni, mert így is lekötött. Gazdagodtam jó idézetekkel,  jó gondolatokkal és jó érzés volt olvasni a pozitív hangulatú, bíztató szavakat.

A hírességektől vett idézetek  kifejezetten tetszettek. Találkozhatunk Einsteintől kezdve Will Smithig, több sikeres ember gondolatával.

Ha egy kis pozitív gondolkodásra lesz szükségem, biztosan fellapozom majd és beleolvasgatok kicsit. :)


Köszönöm a recenziós példányt az Álomgyár kiadónak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.