Bromance [Top5Wednesday]

Ismét jelentkezem a Top 5 Wednesday rovattal. Ezúttal a barátságoké lesz a főszerep. :)



Új rovatot indítottam múlthéten, Top 5 Wednesday címmel. Dorka, az Anya olvas blog, illetve Réta, a HaBár könyves kocsma szerkesztőinek oldalán követem egy ideje ezt a rovatot és gondoltam, én is megpróbálkozom vele. :)

Ez a rovat hetente jelenik meg és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot meg tudjátok nézni IDE kattintva. 
A mai téma, olyan könyvek, amelyekben  erős, férfiak  közötti barátságok alakultak ki. 

~



Igen, tudom... már lassan minden ilyen bejegyzésemben helyet kap a HP, de ha egyszer passzol és az első gondolatom a témára? :D Spoilermentesen: ha azt mondom Tekergők? :) Vagy Harry és Ron? Na, ugye! :))





Hopp, egy klasszikus. Mr. Darcy és Mr. Bingley. Aki olvasta, tudja, mire gondolok. Sajnos, spoiler nélkül nem igazán tudom kifejteni. A lényeg, hogy jó barátság alakult ki közöttük. A vége felé volt egy jelenet, amikor meglátogatják Benetéket, majd miután elmennek, azt fejtegetik, hol nem stimmel a dolog. Azt a részt nagyon megmosolyogtam. :))






Simon és Vlad. Bár nem tartoznak egy fajba, üzlettársak és jó barátok. Ha kell, egymásnak is ugranak, hogy a másik ne csináljon ostobaságot. Szerettem, ahogy ugratták egymást olyan szinten, amit más biztos nem élt volna túl.






Jaron és Mott. Nagyon szerettem mindkettejüket. A trilógia alatt fokozatosan lett egyre szorosabb a barátságuk. Akár fel is áldoznák az életüket egymásért. Igazi barátság, nem számít sem idő, sem tér, se a társadalmi különbségek. 





Bones (<3) és Spádé. Évszázadokra nyúlik vissza a barátságuk. Bármikor harcba szállnának egymásért. Csak egy szó és a másik már indul is, de az ugratások sem maradhatnak el, amin dőltem a nevetéstől. :))
Ez a borító becsapós és borzasztó...




Egy hét múlva foly. köv. Új téma, új könyvek. ;)


További résztvevők:

2 megjegyzés:

  1. Tényleg a Vörös betűkkel párosa is ott van! Nálam ők kimaradtak, pedig ők is bromance-ok :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.