Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

Nagyon vártam a megjelenését, nem volt kérdés, hogy a polcomra kerül.





Fülszöveg:

Az ​​évezredeken átívelő spirituális küzdelem eredményeképpen az előző rész végén a Vatikán örökre megváltozott: már nem világi hatalmi tényező, nem a titkait féltve őrző, iratait földalatti könyvtárban rejtegető, botlásait és a hatalmi visszaéléseit mentegető és takargató vallásos intézmény, hanem viszonyát Istennel megújító és helyreállító, igazi keresztény misszió. Az új pápa gyökeresen átalakítja a szervezetet, amire elődeinek nem volt meg a hite és bátorsága.
Az előző rész hősei, Paul, Lylian, John és Julie Afrikába indulnak a Josh által látott profétikus álmot követve, hogy megkeressék az első afrikai születésű pápát, II. Pétert. Útjukat nem egyedül teszik meg: árnyként kísérik őket a Gadarai Démonlégió szövetségesei, a fekete mágia boszorkánymestereinek szellemiségei.
John és Julie a varázslók és mágusok feketepiacán találkozik egy fétiskereskedővel, aki ismeri az “Afrika Szentjeként” emlegetett pápát, és tud arról a faluról, ahol a világtól visszavonultan gondoskodik a rászorulókról. Hajlandó elkalauzolni őket hozzá, bár Johnnak nem tetszik az ötlet. A dolgok nem alakulnak jól: táborukat sárlavina borítja el, és John csak reméli, hogy Julie-t nem sodorta magával.
Paul és Lylian útjai másfelé vezetnek: egy helyi informátor segítségével próbálják megtalálni a “szent embert”, de nekik sem jutott könnyű feladat – az angyali seregek segítsége nélkül ők is elvesznének.
Közben Európában és az Egyesült Államokban új vallás van kialakulóban: a Mester és szolgálólányai – Salome Sue Richardson és Sidney Grimm – kontinenseken átívelő méretűre duzzasztják a szervezetet Carl Millerbeck, a korrupt és hataloméhes politikus segítségével. Mindenki betekinthet majd az eljövendőbe…

Véleményem:

>

Beszerzés ideje: 2016. április 21.
2016. június 1., 21:35 - 2016. június 11. 15:37
Articity, Budapest, 2016
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158032520 · IllusztráltaTomasovszki István
>

*
Ugyanazt a magas színvonalat kaptam, amit az első két részben. 
Ismét nagyon jó volt a történet, sőt, még izgalmasabb volt, mint eddig. Elképesztő csavarok voltak benne, egyáltalán nem számítottam rájuk. 
Tovább olvashatjuk a jól megismert szereplőink történetét. Időnként nem tudtam elképzelni, hogy másznak ki a bajból, nagyon összeszorult a szívem itt-ott, de mindig érkezett segítség és nagy kő esett le a szívemről. 
Nagyon élveztem az afrikai utazást. Remek leírásokkal teljesen bele tudtam élni magam a környezetbe.
Mindenképpen elgondolkodtató és tanulságos sorozat. Tele van bölcs gondolatokkal. Azoknak is ajánlom, akik nem hisznek az ilyen dolgokban, ennek ellenére is egy csodálatos utazás.
A borítók is mind csodaszépek, igényesek. A szerző saját munkái, mindig alig várom, hogy meglássam a következő alkotását.
Rettentően várom a folytatást!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.