Jennifer A. Nielsen: The False Prince – A hamis herceg

Ez a trilógia az év egyik nagy kedvence nálam. Egy fantasztikus kaland, 3 köteten át.






Fülszöveg:

Egy ​​merész terv borzalmas útra és az árulás szélére sodor egy árva fiút.

Carthya királysága polgárháború szélén áll. Hogy egyesítse a széthúzó népet, Conner, egy nemesember a királyi udvarból, ravasz tervet eszel ki: kitanít egy árva fiút, hogyan adja ki magát a király rég elveszett fiának, és bábhercegként trónra ülteti.
Négy árva verseng a szerepért, köztük a makacs Sage is. Sage tudja, hogy Conner szándékai nem éppen nemesek, de mivel saját élete is cérnaszálon függ, nem tehet sokat – el kell érnie, hogy Conner őt válassza, vagy nem kerül ki élve a kalandból.
Ahogy Sage az omladozó árvaházból Conner bámulatos birtokára kerül, egyre több hazugságra és árulásra derül fény, míg végül az igazság is kiderül, ami Conner minden tervénél veszélyesebbnek bizonyulhat.
Hihetetlen kaland tele veszéllyel, izgalommal és hazugsággal. Az utolsó oldalig fogva tartja az olvasót.

„Letehetetlen.” – The New York Times Book Review

„Kaland, rejtély és feszültség bombabiztos elegye.” – Horn Book
„Remek könyv volt, és alig várom, hogy a kezembe kaparintsam a következő kötetet. A humor, a kaland és az izgalom tökéletes keverékét nyújtotta. Megérte megvenni!” – me, amazon.com
Eredeti megjelenés éve: 2012

Véleményem:

>

*
Beszerzés ideje: 2015. december 26.
2016. április 6., 18:33 - 2016. április 10. 18:25
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
342 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738696 · FordítottaSzujer Orsolya
>

*

Tavaly a Könyvmolyképző kiadó Szeretetcsomag ajándékaként kaptam meg a 3. részt és annyira megtetszett a borító illetve fülszöveg, hogy megrendeltem az 1. és 2. részt is. 
Ennek a kötetnek a borítója is meseszép, ahogy az egész sorozatnak.

Imádtam ezt a könyvet. Az ilyen történetek miatt nem hagyok fel az ifjúsági könyvek olvasásával.

Az Írónő képes volt minden klissé nélkül megírni. Nincs túlzott tiniszerelem, sem üres járatok az iskolákban, nincs hisztis, idegesítő főszereplő… stb.
A  történet magával ragadó és izgalmas. Imádtam az első mondtattól az utolsóig. Nem unatkoztam egy percig sem. Maga a világ akár létezhetne is, teljesen hihető és reálisnak hat.
Saget egyszerűen imádtam, kedvenc könyves karakterré vált. Pimasz, szarkasztikus, humoros. Minden szorult helyzetből kivágja magát és szembe mer nézni bármilyen veszedelemmel. Tetszett a jellemfejődése, sokat változott a kötet alatt.

Már az elején tudtam ki lesz Sage, de ez semmit sem vont le az olvasás élményéből. Így is maradtak bőven fordulatok és a végét is úgy megoldotta az Írónő, hogy érdekes és izgalmas legyen. Annyira jól fel volt építve, hogy a végén élvezet volt helyre tenni a darabkákat.


Kívül-belül tökéletes!
Jöhet a következő rész!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.