Kékesi Dóra: Rád találok [Előolvasás]


~
Fantasztikus kalandok Costa Ricán! Életveszély és szerelem!
~


Üdv Mindenkinek újra! :)

Rég írtam ide utoljára. Több oka is volt annak, hogy úgy döntöttem, nem folytatom tovább a blogot, de nem rég kaptam egy olyan lehetőséget, amit nem tudtam kihagyni. :) 

Kékesi Dóra első könyve, A holnap érintése nagy kedvenc lett számomra. Éppen úgy előolvasóként olvashattam, mint most a Rád találok című könyvét. Erre a kérésre egyszerűen nem mondhattam nemet. *.* Így aztán billentyűzetet ragadtam és leporoltam a régi blogomat, hogy mielőbb a kezembe vehessem a könyvet és írhassak róla. Bízom benne, hogy tetszeni fog a bejegyzés és kedvet kaptok ehhez a remek olvasmányhoz. Ugyanis, Dóra ismét egy nagyszerű, szórakoztató olvasmányt alkotott. 




  • Könyv: Kékesi Dóra: Rád találok
  • Kiadó: Álomgyár
  • Kiadás helye: Budapest
  • Kiadás éve: 2020
  • Oldalszám: 320
  • Kötés: Puhatáblás
  • ISBN: 9786150089348
  • Megjelenés időpontja: 2020. szeptember 30.



Fülszöveg:


Sosem ​tudhatod, hol talál rád a szerelem
Bánhidi Nóra csúfos szakítása után szenvedélyes viszonyba bonyolódik válófélben lévő főnökével, a gazdag és vonzó Kohán Zalánnal, aki egy Costa Rica-i nyaralással lepi meg a lányt. A romantikus idillnek azonban hamar vége szakad, miután a hotelben váratlanul összetalálkoznak a férfi régi barátjával, Nándorral és párjával, Rékával, majd nem sokkal később a két nőt titokzatos módon elrabolják a szállodából. Az álomból rémálom lesz. A dzsungelbe viszik őket, ahonnan ugyan Nórának és Rékának sikerül megszöknie, de csöppet sem észrevétlenül…
Elrablóikkal a nyomukban próbálják átverekedni magukat az esőerdő sűrűjén. Az egyik faluban összetalálkoznak egy nemzetközi kutatóprogramban résztvevő magyar egyetemi tanárral, Fekete Barnával, aki segít nekik visszajutni a szállodába. A jóképű férfi és Nóra között érezhető a vonzalom, de egyikük sem mer lépni. És bár Nóra visszatérve Magyarországra reménykedik, hogy Barna felkeresi őt, a férfi nem jelentkezik. A fiatal nő száműzi gondolataiból a tanárt és Zalán mellett marad, mígnem egy véletlen folytán olyan titkos információhoz jut, ami felforgatja és veszélybe sodorja az életét. Nóra ráébred, semmi sem történt véletlenül…
Kékesi Dóra legújabb, magával ragadó regénye izgalmakkal teli kalandos történetet mesél el, ahol egyszerre van jelen a humor, a szerelem és a krimi. Egyszerűen letehetetlen!




~
"Ahogy mondják: pura vida, vagyis "tiszta élet"."
~


Véleményem:


Köszönöm szépen a recenziós példányt Kékesi Dórának,  valamint az Álomgyár kiadónak!


Amikor először megláttam a borítót és a címet, azt gondoltam, hogy  egy szimpla romantikus történet lesz. Ritkán olvasok tisztán romantikus történeteket, de vannak szerzők, akiktől bármi jöhet. Őszintén szólva, a fülszöveget sem olvastam el, nekem elég garancia volt a szerző kiléte. Végül is tény, hogy ez a szál is erős a történetben, de közel sem az egyetlen. Olyan kalandba keveredtem, hogy győztem követni. Dóra nem kímélte szereplőit ezúttal sem. Akad itt emberrablás, menekülés, életveszélyes helyzetek, bűnszövetkezet, korrupció, de ugyanakkor szerelem, árulás, kapcsolatok, barátság, család is. Ami pedig fantasztikus ebben az egészben, hogy tökéletesen elférnek ezek a szálak egymás mellett. Mindenki megtalálhatja benne, amit keres, akár csak kikapcsolódás, akár egy kis izgalom, akár romantikáról legyen szó. 




~
"De miért... miért tette...mi lehetett rá az oka... és miért érdemeltem ezt?"
~


A könyv elején megismerhetjük a főbb szereplőinket, Nóra és Zalán, valamint Réka és Nándi személyében. 

Nóra és Zalán egy építőipari cégnél dolgozik. Zalán az ügyvezető igazgató, Nóra az egyik beosztottja. Miután Nóri szívét csúnyán összetörik az előző kapcsolatában, a férfi biztonságot nyújtó, erős karjaiban köt ki, és úgy tűnik, boldog viszony alakul ki közöttük. A lány igencsak segítőkész, általában higgadt, csak sajnos, naiv és jóhiszemű, elnézést kér akkor is, amikor nem neki kellene. Belátja, ha téved és igyekszik éretten gondolkodni, valamint jólelkű, ami nagyon szimpatikussá teszi a karakterét. Álmában sem gondolná, hogy mibe keveredik, amikor Zalán elhívja egy Costa Rica-i nyaralásra. Bár látszólag nincs rá különösebb ok, és Zalán az elején egy főnyereménynek tűnik, számomra mégis végig irritáló volt, nagyon reménykedtem benne, hogy Nórának megjön az esze és talál magának valaki mást. Bárkit. 😅


~
" (...) már a kilincset fogta, amikor az utolsó mondat megütötte a fülét. Örökre a szívükbe zártak. - ismételte el magában. Mint ahogy ő Nórát. A szívébe zárta a nőt... de akkor miért készül most elmenni?"
~


Réka személyi edző, szabad szájú, harsány és lobbanékony. Szinte mindenben Nóra ellentéte. A párja Nándi mindig folyton a pénzzel zsonglőrködik. Sokszor Réka húzza ki a bajból, mégis jól megvannak együtt. Egyik nap Nándor közli Rékával, hogy egy üzletet akar lebonyolítani Costa Ricán. Nagyon izgatott és hatalmas bevételt remél belőle. Azt mondja a lánynak, hogy új vállalkozást indít, illatpárnákat fog árulni. Rékának gyanús a dolog, úgy gondolja, hogy semmi újdonság nincs ebben az ötletben, de végül mégis elutazik vele. Ki hagyna ki egy ilyen lehetőséget?
Réka karaktere az elején még nem volt igazán szimpatikus, de olvasás közben megkedveltem a lányt, érdemes jobban megismeri őt. 

~
"Sajnos a végletek embere vagyok. Vagy bepánikolok és összeszarom magam félelmemben, vagy nekimegyek dühömben a másiknak, de nem bírok türelmesen viselkedni."
~


Muszáj megemlítenem még a mellékszereplőket is. Ugyanis akad közöttük is figyelemre méltó. Én például szívesen elolvasnám Melinda történtét egy külön kötetben. (Ha elolvassátok, megtudjátok, hogy ki ő. Többet nem mondok. 😉)

A Costa Rica-i hotelben a 4 főszereplőnk összefut egy vacsora alkalmával. Kiderül, hogy Nándi és Zalán jó barátok, így összeverődnek és együtt töltik az idejüket. A nyugodt, boldog nyaralás azonban egycsapásra valóságos rémálommá válik, amikor a 2 lányt elrabolják a szállodából. Megkezdődik a hajsza az életükért. Csak a saját leleményességükre és bátorságukra támaszkodhatnak, hogy túléljék a fogságot, a dzsungelt és mindent, ami rájuk vár. Megismerjük a napfényes turistaközpont sötét oldalát is, mind a szereplők, mind a természet tekintetében. A lányok a kalandos és veszélyes útjuk során, váratlanul találkoznak valakivel, aki végül a történet egyik kulcsfigurája lesz. 

A Costa Rica-i út után mindenki igyekszik visszatérni a régi életéhez, de ez nem is olyan egyszerű, mint eleinte gondolják. Nórában és Rékában mély nyomokat hagynak az események, már semmi sem lesz olyan, mint azelőtt. Az érzelmek átrendeződnek, Nóra sokat őrlődik, hogy mi is lenne a helyes döntés. Bár olyanok, mint a tűz és víz, barátság alakul ki a két lány között. Ugyanakkor valaki sosem tér haza az útról, valamint olyan titkokra derül fény, amire senki sem számít. Ugyanis, ez az esőerdei kaland, még messze nem a teljes történet, az izgalmaknak még korán sincs vége...



~
"Az itteniek a mának élnek. Ahogy mondják: pura vida, vagyis "tiszta élet".
~


Nagyon szeretem az írónő stílusát. Gördülékeny, közvetlen, gyorsan olvasható, mindig jó érzés olvasni a sorait. A szereplők igencsak változatosak, azzal sosem lehet vádolni őket, hogy unalmasak vagy egysíkúak lennének. Mindig találok közöttük olyat, akit nagyon megszeretek, valamint olyat is, aki egyáltalán nem szimpatikus, sőt, és akad olyan szereplő is, akiről olvasnék többet, mert nagyon felkelti a figyelmemet. Egy biztos, nem maradnak közömbösek az olvasó számára.

Szeretem, ahogy Dóra kidolgozza a történeteit. Ezúttal is tett bele valami pluszt, hogy különleges legyen. Különösen tetszett, hogy kicsit bepillanthattunk a Costa Rica-i életbe, az ott élők  gondolkodásmódjába. Innen is nagy ölelés Fedének és a családjának. 💓 
A Rád találok egy nagyon érdekfeszítő és izgalmas olvasmány, pont annyi csavarral és akcióval, amennyit elbír a cselekmény, de ugyanakkor nem megy a fő szál rovására. Nem egy komoly krimit kell elképzelni, de kellőképpen izgultam a szereplőkért és néhol meglepett a történet alakulása. Pontosan az, ami lenni akar, egy izgalmas, csöpögésmentes romantikus kaland. Kikapcsolódáshoz tökéletes.




~

Amennyiben kedved kaptál a könyvhöz, az alábbi szövegre kattintva előjegyezhető, valamint megjelenés után megvásárolható: 


~


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.