Szerdai fa imádat BookTag
Köszönöm a meghívást @Wandamacinak, a Wandamaci (könyv)birodalma blog tulajdonosának. :)1.) „Ha én fa lennék, semmi okom nem lenne rá, hogy szeressem az embereket.” 
~ Maggie Stiefvater: The Raven Boys – A hollófiúk
~ Avagy egy könyv utálatos szereplőkkel

Előre is bocsánat a rajongóktól, de a Tündérkrónikák sorozat. Mivel egy könyvet kell megadni, legyen az első része, Karen Marie Moning: Keserű ébredés. A 2 főszereplő is idegesített, de még 1-2 mellékszereplő is. Bah... Igazából, a világ és a cselekmény vitt tovább, mert ezek tényleg jók voltak, de Mac és Barrons viselkedése és tettei nagyon idegesítettek.


2.) „Annyi növény van itt, erre pont egy olyanba ütközünk, ami visszaüt.” 
~ J.K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája 
~ Avagy egy igazán ütős könyv

Ó, hát Harry Potter örök kedvenc! *-*

De a kérdésre válaszolva: ide aztán lehetne sorolni.... Legyen Duncan Shelley: Az elme gyilkosai. Megdöbbentő, elgondolkodtató könyv, illetve trilógia. Sokat tanultam belőle. Amint elolvastam, másképp kezdtem látni a világot. Nagy igazságok vannak benne, miközben izgalmas regényként van tálalva.


3.) „Tudtad, hogy minden elkapott levél egy boldog napot jelent?” 
- Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás
~ Avagy egy boldogságosan boldogságos könyv, minden dráma nélkül

Hűha! Ez most megfogott. Létezik egyáltalán ilyen? :D Nekem mindig kell valami krimi, fantasy, akció, drámai szál vagy bármi, amitől izgalmas lesz a regény. 


4.) „A fák élnek, a műanyag nem.” 
~ Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
~ Avagy egy élő, lélegző sztori, ami nem hagy nyugodni

Josh Malerman: Madarak a dobozban. Imádtam a hangulatát és a történetet. Egyszerűen tudnom kellett, mi lesz a szereplőkkel, így folyton olvastam volna. Még befejezés után is sokszor eszembe jutott, pláne a vége miatt. 


5.) „A fák között elvész a perspektíva. Meg az irány. Talán maga az élet is ilyen.” 
~ Charles Martin: Hegyek között 
~ Avagy egy könyv, amiben elvesztél

Szerencsére akadt több is, de Harry Potterben mindig el tudok veszni. ;) Imádom a világát, a karaktereket, a történetet, a hangulatát. Elkezdem és egy másik világba csöppenek, varázslatok, varázstárgyak, rivallók és mozgó képek társaságába, amit egyszerűen nem tudok megunni. Szerencsére. :)


+1. „Úgy rémlett, mintha az összes fák suttogva beszélnének, híreket és mindenféle fondorlatokat közölnének egymással valami ismeretlen nyelven; az ágak meg ide-oda hajladoztak és markolásztak, pedig nem is fújt a szél.” 
~ J. R. R. Tolkien: A Gyűrű Szövetsége 
~ Avagy egy párbeszédekben gazdag könyv

Hm... hm... hirtelen nem ugrik be ilyen könyv. Talán Tara Sivec: Csábítások és csemegék? Arra emlékszem, hogy jókat nevettem a beszélgetéseken. :))) Bár inkább az egész könyvön. :D


Kihívottjaim:

@NagyDorka, Anya olvas blog
@Neelah, Nirinat blog
@Zsófi_és_Bea, Könyvutca blog

4 megjegyzés:

 1. Köszönjük szépen a jelölést, hamarosan ki is töltjük. Tényleg!;)

  VálaszTörlés
 2. Kedves Gorkie,
  Nem vagyok egy olvasós típus, de a blogodtól kedvet kaptam. Ajánlanál nekem valamit, ami a kedvenced és úgy gondolog, hogy engem is rabul ejtene az olvasás.
  Előre is köszönöm.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Először is, arra lennék kíváncsi, milyen műfaj érdekelne. ;)
   Biztosan találunk valamit. :)

   Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.