Tanórák könyvek/karakterek alapján [Top5Wednesday]

Megérkeztek a szeptemberi témák is a goodreadsre, így jön a következő Top 5 Wednesday bejegyzésem. :)



Új rovatot indítottam Top 5 Wednesday címmel. Dorka, azAnya olvas blog, illetve Réta, a HaBár könyves kocsma szerkesztőinek oldalán követem egy ideje ezt a rovatot és gondoltam, én is megpróbálkozom vele. :)

Ez a rovat hetente jelenik meg és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot meg tudjátok nézni IDE kattintva. 
A mai téma pedig, hogy tanórákat kell kitalálni könyvek, karakterek alapján.

Először kissé megijedtem tőle, de végül csak megoldottam. ;) 
Baj van, Harry Pottert kilőtték a sorból a téma megkötésénél. Ejnye már! :D



Méregtan, bizony. Valek nagyszerű órákat tarthatna, nem csak annak, akit betanít, hanem egy egész osztálynak is. Az már más kérdés, hogy hányan élnék túl a tanévet. :D
Unalmas biztos nem lenne egyik óra sem. Egyrészt, érdekes lehet különböző mérgekről tanulni, másrészt, izgalmas kísérleteket lehetne folytatni.





Gyilkossági nyomozó. Ki mástól vehetnénk leckéket, mint a híres belga detektívtől, Poirot-tól? :) Nagyon jó lenne, részt venni az óráján és megtanulni, hogyan is gondolkodik a kis zseni munka közben.





Túlélési tanfolyam indul. Mark Watney tökéletes tanár lenne, ha ilyen órán kellene tanulni. A túlélés mestere, problémamegoldásból jeles és mindezt olyan humorosan adja elő, hogy végig lehetne röhögni az órát. Nagyon ért ahhoz is, hogyan kell érthetően elmagyarázni az adott helyzetet és megoldását. Tökéletes tanár. :)



Bright Side. Kate remek személyiségfejlesztő órákat tarthatna. Garantáltan kirángat a depresszióból, egyhangúságból. Órákat tarthatna arról, hogy az élet minden körülmények között lehet szép, minden fejben dől el és bármi történik is, fel kell állni és tovább menni az úton. Mindenkiben meglátja a jót és a legjobbat hozza ki az emberekből. 




Gyorstalpaló egy szoknyavadász gondolataiból. Egy biztos, unatkozni nem kellene. Ahol Drew ott lenne, ott vagy hangos nevetés hallatszana, vagy elcsattanna 1-2 pofon Drewnak címezve. :D Az előadásmód utánozhatatlan. Romantikus férfira vágyók kerüljék az órát, de leginkább magát, Drew-t. 


Jövő héten ugyanitt, új témával! ;)


További résztvevők:
Réta
Arwen
Dóri
Dorka
Helie
Hikari
Judy
Vicky


~



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.