Könyvhét - 2017 [Élménybeszámoló]

Idén végre én is eljutottam az Ünnepi Könyvhétre, és azt kell mondjam, nagyszerű élmény volt. Így, 1 hét csúszással ugyan, de én is elkészítettem az élménybeszámolómat. :)






Néhányan biztosan tudjátok, hogy pécsi vagyok, így úgy gondoltam, hogy már pénteken felutazom. Nővérem és családja Budapestre költöztek, ezért összekötöttem a könyvhetet egy kis családlátogatással. :) A szombati napot viszont a Könyvhéten terveztük eltölteni. Nővérem készséggel bevállalta, hogy velem jön, annak ellenére, hogy ő nem olyan elvetemült moly, mint én. :))
7 könyvet cipeltem magammal dedikáltatni és volt közte nem egy elég vaskos példány. :D



Szombaton időben felkeltünk, hogy odaérjünk 10-re, de elég kalandosra sikerült, ugyanis nem találtunk parkolóhelyet. 1 órán át köröztünk, mire egy mélygarázsban sikerült helyet találni. Aztán onnan még el kellett jutni a Vörösmarty térre. Ha azt mondom, mindketten el tudunk tévedni egy egyenes útszakaszon, sikerül felvázolnom a helyzetet? :D
Sebaj, odaértünk, ha késéssel is. :))


Mivel már késve értünk oda, rohantam az első számú ponthoz, a KMK standjához. Ott gyorsan bezsebeltem Böszörményi Gyula: Bitó és Borostyán című könyvét, illetve, Elle Kennedy: The Miskate - A baklövést. 



A baklövés miatt pár évet öregedtem, ugyanis nem találták a standon, mire végül sikerült előszedniük egy új csomagot.  :D Már azt hittem elfogyott. Vitték mindkét könyvet, mint a cukrot.
10:50 körül álltunk be Böszörményi Gyulához dedikálásra és már akkor hatalmas sor állt, ami csak egyre növekedett. O.O


Kb. 2 órán át álltunk sorba itt, mire célba értünk és még ennyi idő után is rendületlenül dedikált az Író, illetve Magocsa-Horváth Éva, a borítótervező. Gazdagodtam pár szépséges könyvjelzővel is. Nagyon örültem, hogy találkozhattam Böszörményi Gyulával és így már minden egyes Ambrózy-kötetem dedikált lett. *-*
Nővérem előtt meg le a kalappal, mert végig várta velem a sort, szó nélkül. :)

A sorban állva próbáltam molyok után kutatni a tömegben. Ekkor világosodtam meg, hogy NagyDorkával (az ő beszámolója itt) nem cseréltünk számot, és hiába írtam messengeren, nem látta. Aztán szerencsére, sikerült meglátnom a sorban állva. Gyorsan átadtuk a csomagokat és rohant tovább, míg maradtunk a sorban. 



Megpillantottam Ashley Redwoodot (élménybeszámolója itt) és K_A_Hikarit (élménybeszámolója itt), de már nem mertem kiállni a sorból. Gondoltam, fogunk még találkozni. :)

Elindultunk valami innivalót keresni. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy szinte semmi hely nem volt, ahol vehettünk volna valamit. Egy limonádés volt, de az árakra rápillantva eljöttünk, vagy beülős, drága helyek. Azt gondoltuk, egy ilyen eseményen több lehetőség lesz. 2 úr árult ásványvizet, így ezt választottuk. Nem a pénz miatt, vittünk eleget, de 3 dl limonádéért nem adok ki majd egy ezrest. :S

Ismét összeálltunk Dorkával, így lecsaptam a Fumaxra, illetve, Főnixre. Bezsebeltem egy Oculust és hozzá egy dedikálást a szerzőtől. Kifejezetten jól esett, hogy a molyos nevemet említve, emlékezett rám. ^^ A hangulat kétségtelen, hogy itt volt a legjobb. Legszívesebben itt ragadtam volna egy időre. :)) Átvettem az előrendelésem is, az új Josh Malerman-kötetet és még könyvjelzőkkel is gazdagodtam. *-* Egy Kildara könyvjelző is megbújt, amit csak itthon vettem észre. ^^



Összefutottunk Rétával is (élménybeszámolója itt), sajnos nem tudtunk túl sokat beszélgetni, de örülök, hogy találkoztunk személyesen. ^^

A Twister Media felé tartva ismét belebotlottunk Hikariba és Ashleybe. (Nővérem közben úgy döntött, elmegy cipőt nézni. :D) Annyira örülök, hogy megismerhettelek titeket, nagyon aranyosak vagytok! :)

Nagy szívfájdalmam, hogy sok-sok képet szerettem volna készíteni, de valahogy a jövés-menésben elmaradtak. :(

A Twister Media standjánál szert tettem egy recenziós példányra A kárhozott című könyvből gyönyörű . Egy tündér volt az eladó hölgy, mert kaptam még könyvjelzőket és szupi Twisteres szatyrot. *-* Ezúton is köszönöm!


Aztán elindultunk Dorkával felfedezni a többi standot. Sikerült olyan kincsekre akadnom, mint 2 Julie Garwood, nem volt betervezve, de 500Ft/ db-ért nem hagyhattam ott. :)

Aztán a 21. század kiadónál szert tettem egy Ne higgy a szemének-re is. Itt is nagyon szimpatikus volt a kiadó munkatársa, majdnem rádumált még egy könyvre, de csak majdnem. :)) Így is már nagyon nehéz volt cipekedni.
Amíg bogarásztunk a Maxim kiadó zsákbamacskái között, elkezdett fújni a szél, majd esni is. Gyorsan visszarohantunk a Fumaxhoz, vagyis csak a Főnixig jutottunk. Gabriella Eld egy tündéri csaj. :) Mivel épp a hátunk mögött ült Vivien Holloway, sikerült a Moirát dedikáltatnom és még Holden Rose is dedikálta a lányom nevére a Harmadik c. könyvét. :) 

Aztán vártunk mi lesz az esővel, közben nővérem is megjelent és tető alá húzódtunk. Még J. Goldenlane dedikálására vártam, ami az eső miatt elég mókás lett, a standba beállva adogattuk be a könyveket. :))

Ezen a ponton már iszonyú éhesek voltunk, így elindultunk valami helyet keresni és szembe jött velünk egy KFC. Itt ragadtunk. Végül megbeszéltünk, hogy visszamegyünk Nővéremékhez, mert ilyen időben értelmetlen maradni és féltem, hogy a könyveknek baja lesz. Dorkától már nem tudtam elköszönni sajnos. Büszke vagyok magamra, mert még maradt is a keretemből, és képes voltam megállj parancsolni a költekezésemnek. :D

Sajnálom, hogy nem tudtam mindenkivel találkozni, akivel szerettem volna és hogy ennyire kiment a fejemből a képek készítése, de ettől függetlenül nagyon élveztem a napot és örülök, hogy eljutottam. Jó érzés volt találkozni molyokkal, írókkal, írónőkkel, és magukkal a kiadókkal is. A könyvek között keresgélés meg persze, alap, hogy nagy élmény. :)
Remélem, jövőre is ott leszek! ^^

Nővéremnek meg köszönöm a kitartást és türelmet. :D

A végére pedig, íme a szerzeményeim:

9 könyv, 9 dedikálás, 13 könyvjelző és egy papírszatyor. :)









4 megjegyzés:

  1. Én is nagyon örülök, hogy összefutottunk, legközelebb majd remélem többet is tudunk dumcsizni ^^

    A Twister Mediások annyira jófejek voltak amúgy, nagyon szimpatikusak voltak és kedvesek és közlékenyek. Majdnem vettem is plussz két könyvet :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem is! :)

      Igen, nagyon. :)
      Akárcsak a Fumax, 21. század kiadó. :)

      Törlés
    2. 21. Századnál nem jártam, de Fumax és Főnix standnál is nagyon kedvesek és jófejek voltak, meg ott aztán tényleg jó volt a buli :D

      Törlés
    3. Igen. :D
      Legközelebb úgy tervezzük, hogy még meg is unnak minket. :D

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.