Stephen Paul Thomas: Én, II. Péter pápa


Kiadó: Articity
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 396
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9786158032568
Illusztrálta: Tomasovszki István


Fülszöveg:


Stephen ​Paul Thomas izgalmas, történelmi időutazással gazdagon tűzdelt regénysorozata – a démoni megszállás évezredeken átívelő történetének megdöbbentően hiteles krónikája – az egyik spirituális mérföldkövéhez érkezett. Ebben a részben hőseink – John, Julie, Paul és Lylian – végre beteljesíthetik a missziót, amire az egész világ vár.

Afrika ősi démonai – melyek között ott vannak a fekete és fehér mágia, valamint a kuruzslás és a jövendőmondás szellemiségei – nem adják könnyen magukat: Julie lelkét a végletekig facsarják, hogy távol tartsák Afrika Szentjétől. Paul és Lylian a fétiskereskedők és boszorkánydoktorok gyűrűjében csak a hitére – és láthatatlan védelmezőire – számíthat, hogy elérjék a Josh által megjövendölt tábort.

Közben Keith és Lea – a Lelkek Könyve Intézet vezető pszichiáterei – belemerülnek a múltba: előző életekben kutakodnak, hogy megtudják, ki is valójában William Ridmoore, akinek pályája töretlenül ível felfelé az új egyházban. Eközben a saját sorsukat is érintő, a történelem mélységeibe mutató összefüggésekre bukkannak.

Csak pár nap van hátra az első Lelkek Könyve Látogatóközpont megnyitásáig, ahol mindenki betekinthet előző életébe. Isten embereinek nem maradt sok idejük arra, hogy II. Péter üzenetét eljuttassák a világnak.


Véleményem:

2017. március 18., 15:42 → 2017. április 14., 23:27
Articity, Budapest, 2016
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158032568 · Illusztrálta: Tomasovszki István"Hiszen ez még csak a jéghegy csúcsa, és a felszín alatt sokkal több van még, mint ami a vízből kilátszik."


Immár 4. alkalommal mélyedhettem el Stephen Paul Thomas: Spirituális világháború sorozatának világában. Sajnos, kissé elhúzódott az olvasás, de ez nem a könyv hibája. Közbe jött néhány dolog, ami miatt félre kellett tennem az olvasást, de amikor le tudtam ülni olvasni, akkor faltam az oldalakat.

Maga a kötet a megszokott minőségben került a kezembe. Bár még mindig az első rész borítója a kedvencem, sosem kellett csalódnom egyik résznél sem. Mind szépen kidolgozott, egyedi és igényes. Plusz pont, hogy a gericük is egységes és jól mutatak együtt.

Ami minden Stephen Paul Thomas könyvre jellemző, az a minőség, alapos kutató munka jól felépített történet és kidolgozott szereplők. Sosem kell attól tartanom, hogy esne a színvonal, olyan szépen ki vannak dolgozva az események, szereplők. Érthetően, letisztult stílusban magyarázza el az író, a mondanivalóját, ami nagyon fontos, mert meg kell érteni ezt a sorozatot. Vannak könyvek, amiket pár nap alatt ki lehet olvasni, de ez nem az a történet számomra. Minden részre időt kell szánni, hogy átgondolhassuk, megérthessük, mit szeretne átadni az író. Nem lehet egyszerűen átszaladni rajta, mert lehet, hogy épp egy nagyon fontos dologról maradunk le és ezáltal nem fogjuk érteni a lényeget.

Mindig elmondom, hogy, aki nem hisz ebben, annak is érdemes elolvasni, mert elgondolkodtató és nagyon érdekes, misztikus sorozat, tele rejtélyekkel és fordulatokkal.

"Ray nem hitt a túlvilágban, de kezdett hinni valami evilági borzalomban, amely embereket állít félre, ha az útjába kerülnek."


Ebben a részben ismét több szálon fut a cselekmény: folytatódik az Afrikai kaland, ahol végre megismerhetjük II. Péter pápát, miközben további érdekességeket tudhatunk meg a Lelkek Könyve Látogatóközpontról, tovább követhetjük Salome Sue Richardson és Sidney Grimm életét, jobban megismerhetjük Carl Millerbeck politikust, a Mester és felesége is terítékre kerül, William Ridmoore múltjáról is többet megtudhatunk, John Levi társa beleveti magát a nyomozásba olyannyira, hogy csapdát állítanak neki és ott van a könyvek rejtélye. Közben olyan fontos témákat is boncolgat, mint a kirekesztettség, a babonák, az előítélet... felsorolni is nehéz lenne, mi mindenről szólt ez a kötet is.

Ismét nagyon érdekesek voltak a múltban játszódó jelenetek, a boszorkányperekről szóló rész különösen tetszett, valószínűleg nagyon sok kutatómunkával íródhatott. Elképesztő a mai szemmel, mire voltak képesek az emberek és vajon, hány ártatlan embert kínoztak meg és ítéltek halálra akkoriban. A leírásokból pont annyi van, amennyi kell, hogy ne legyen unalmas és mégis el tudjuk képzelni, a régmúlt idők városait, embereit.

Végre megismerhetjük II. Péter pápát, akinek elérésért annyit küzdöttek szereplőink. Nem mindennapi helyszínre helyezte őt az Író és maga a pápa sem egy egyszerű afrikai személy és itt nem arra gondolok, hogy ő a pápa, ennél sokkal különlegesebb a szituáció, mind a fizikai megjelenésében, mind a modern gondolkodásmódjában.

"- Nem, kedves Julie, a tudomány szabad. A tudománynak mindig is szabadnak kell lennie, hiszen Isten megadta az embernek a szabadságot, hogy kutassa a teremtett világot. Az embernek, aki a tudományt haszálja, tudnia kell, hogy mikor fordul át a szabadsága rabságba."


Úgy éreztem, ez a rész kevesebb mozgalmas jelenettel rendelkezett, mint az előző. Ez a kötet előszele lehet egy nagyobb dolognak, és ezt az érzést csak erősítette bennem a történet vége. Ennek ellenére a sok érdekes információ és rejtély miatt egyáltalán nem vált unalmassá, nem hagyta az olvasót lankadni egy pillanatra sem.

Összességében, ez a rész is hozta az eddigi színvonalat, érdekes volt, rejtélyekkel és meglepő fordulatokkal teli. Aki szerette az eddigi részeket, ezt is biztosan élvezni fogja. Ajánlom.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése