2016 - Éves összesítés



2016 számokban

Picikét megcsúszva, de én is elkészítettem a 2016-os összesítésemet. :)



  • 115 db Olvasás
  • 32.265 elolvasott oldal
  • 716 oldalas a leghosszabb könyv
  • 20 oldalas a legrövidebb könyv
  • 110 db Értékelés
  • 117 db könyv a magánkönyvtáramban (csak 2016-os beszerzés) Ebben volt ajándék, nyeremény, csere, vásárlás. Volt, amit időközben eladtam, elcseréltem, elajándékoztam, ezek nem szerepelnek a listán.
  • 79 db várólistán
  • 125 db kívánságlistán
  • 14 db nyeremény



2016 év elején megismerkedtem egy számomra új műfajjal.
Sokféle műfajban szeretek olvasni és mindig váltogatom őket, hogy ne sokalljak be. Év elején valami újra vágytam és úgy döntöttem elolvasok egy "sírós" könyvet. Nem szoktam ilyesmit olvasni, jobb szeretem, ha egy történet feldob, kikapcsol.
Mégis úgy gondoltam, megérdemel egy esélyt. A választásom Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek lett barátnőm javaslatára. Amikor befejeztem, nagyon kiakadtam. Nem mondom, hogy bőgtem, de megviselt lelkileg. Írtam is az értékelésemben, hogy soha többet nem olvasok Moyes-tól. Nos, azóta a polcomon csücsül a kötet. :)
Mondanom sem kell, bővült az érdeklődési köröm. Elolvastam, Kimberley Freeman: Vadvirágok lányait, ami kívül-belül csodálatos volt. Aztán megnyertem a B. N. Toler: Lélekvesztők című könyvét és jöttek sorban a WOW kiadó kötetei. Imádom a könyveiket! 

Idén több kortárs magyar író/írónő munkáját is megismertem  és nagyon kellemes csalódás ért, több kedvenc is került ki közülük.


2016 kedvencei

Nem tudnék sorrendet felállítani, az alábbi könyvek, sorozatok, mind a szívemhez nőttek:

Kim Holden: Bright Side

Fantasztikus könyv, kívül-belül! Imádtam az egészet. Kate lett a kedvenc könyves barátnőm. Bár élőben is ismerhetnék ilyen személyiséget.
Rengeteg érzelemet éltem meg, amíg olvastam. Nagy élmény volt.


Amanda Maxlyn: Mi lesz velem?

Ismét egy fantasztikus WOW könyv. Nagyon szerettem az egészet.
Aundrea példaértékűen viselkedik a történetben. Parker, pedig egyszerűen Parker.:) 



Bleeding Bride: A téboly kertje

Ez a könyv valami hihetetlenül egyedi. Csodálatos stílus, fantaszikus történet. A borító csodaszép, a történet tökéletes. Minden sora gyönyörű. SL pedig hatalmas kedvenc, imádom a leveleit. Még, még, még...



Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

A borító sokkal szebb élőben, nagyon szeretem, ahogy a regényt is. 2 szálon fut a cselekmény, ami szépen összeér. Jól kidolgozott, csodaszép, néhol fájdalmas történet. Teljesen beszippantott.



Josh Malerman: Madarak a dobozban

Kissé megosztó könyv, de én nagyon szerettem. Teljesen magával ragadott és imádtam a hangulatát. Az alaptörténet is nagyon érdekes volt. A borító szintén egyedi.



B. N. Toler: Lélekvesztők

Ez a borító csodaszép, azonnal kedvenc lett. 
A történt is nagyon tetszett, az egyetlen regény, amiben nem zavart a szerelmi háromszög. A szellemes szál feldobta az egészet, szerettem a szereplőket és szívszorító történetüket.

Maria V. Snyder: Méregtan

Imádtam. Tetszett a világ, a történet, végre egy kemény hősnő, akit nagyon szerettem, akárcsak Valekot. :)
Kár, hogy a kiadó leragadt a sorozattal, fáj a szívem érte.



3 sorozat is hatalmas kedvenc lett:




Hatalom-trilógia: 
Érdekes, izgalmas, letehetetlen, egy imádnivaló, szarkasztikus főszereplővel. Nagyon élveztem minden kötet olvasását, de a 3. mindent vitt. 


Ambrózy báró esetei:

Egyedi, érdekes, elképesztően alaposan kidolgozott történet. Nagyon szeretek elmerülni benne. Ritkán tud megfogni egy történelmi regény, de ez abszolút kedvenc. 




Percy Jackson és az olimposziak

Nem gondoltam volna, hogy ennyire meg fogom szeretni és nagy kedvenc lett. Rick Riordan aztán tud írni. Izgalmas volt, letehetetlen, az összes részt szerettem. Mivel csak kölcsön kaptam, muszáj lesz beszereznem a polcomra őket. Természetesen, ezekkel a szuper, új borítokkal. 


Persze, ezeken kívül, még volt több Író/Írónő könyve is, amit nagyon szerettem.
A teljesség igénye nélkül:
  • Baráth Viktória
  • J. Goldenlane
  • Gaura Ágnes
  • Stephen Paul Thomas
  • Rick Yancey 
Örülök, hogy ennyi remek könyvet olvashattam a tavalyi esztendőben.


2016 csalódásai


Szerencsére, nem sok olyan kötet akadt, amiben csalódnom kellett ilyen-olyan okokból. 2 könyvet említenék meg, ami teljes mértékben szenvedés volt a számomra.



Nick Cutter: Mélység

A borító azonnal megfogott, a fülszöveg elolvasása után pedig még inkább kíváncsi lettem erre a regényre. Nagyon örültem, amikor megkaptam ajándékba.
Aztán elolvastam... úgy érzem jól becsaptak. A történet teljesen más volt, mint amit a fülszöveg sugallt. Az eleje érdekesen indult, de sajnos átcsapott helyenként unalmas, gusztustalan borzalomba. A vége pedig egy vicc.

Tara Sue Me: Az alávetett

Nagyon kíváncsi voltam erre a könyvre, de nagyot koppantam.
Olyan érzésem volt, mintha egy kezdő szárnypróbálgatását olvasnám. Se a történet, se a szereplők nem voltak kidolgozva.
Azt se tudom, minek íródott: nem romantikus, nem erotikus, BDSM meg pláne nem. Alig vártam, hogy befejezzem és megszabaduljak tőle.


Így alakult az én 2016-os évem. Gazdagodtam könyvekkel, kedvencekkel, tapasztalatokkal, csodálatos molyos barátokkal, remek írókat/írónőket ismerhetettem meg. 
Sikeres évet tudhatok magam mögött. <3

2017-ben is ugyanitt! :)

Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!







2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.